Tervetuloa kalaan

Kalastusopas Ville Toivonen

Kala-ToVi järjestää ohjattuja kalastusmatkoja ympäri vuoden pääasiassa Salon, Teijon, Särkisalon ja Kemiönsaaren merialueilla sekä Salon seudun sisävesien kirjolohikohteilla, mukaan lukien Teijon Kansallispuiston alue. Avovesiaikaan liikutaan veneellä, johon mahtuu neljä asiakasta ja jääkannen peittäessä kalavedet, käytämme hydrokopteria.

Kohdekaloina ovat merialueella hauki, kuha ja ahven. Aikaisin keväällä myös siianonginta kuuluu ohjelmistoon. Sisävesillä kohdekaloina ovat istutetut taimenet, siiat ja kirjolohet.

Avovesiaikaan kaloja pyydetään virveleillä ja mahdollisesti onkien. Talvikalastuksessa käytössä on perinteisten pilkkivapojen lisäksi nykyaikaiset talviongintaan tehdyt pienoisvirvelit, joilla suuretkin hauet saa turvallisesti ja varmasti väsyteltyä. Kalastusvälineinä käytetään Shimanon laadukkaita virveleitä ja useiden eri valmistajien nykyaikaisia ottivieheitä.

Opas / oppaat ovat Kalastusoppaan ammattitutkinnon suorittaneita, omat alueensa erinomaisesti tuntevia ammattilaisia. Kala-ToVin yrittäjä Ville on myös Kalatalouden Ammattikorkeakoulun käynyt Iktyonomi ja entinen kalastusviranomainen.

Villellä on lisäksi kolme IGFA:n (International Game Fishing Association) myöntämää kalastuksen maailmanennätystä, ensimmäisenä henkilönä Suomessa.

Retket

Kaikki retket sisältävät paukkuliivit, kalastusasut ja lämpösaappaat niitä tarvitseville. Oppaalla on kaikki tarvittavat kalastusvälineet ja vieheet, sekä mahdolliset muut syötit. Vene/hydrokopteri ja polttoaineet sisältyvät hintaan, kuin myös kahvi/tee sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa.

Yhteistyökumppaneideni avulla järjestämme kalastusretkien lisäksi myös kalastusluentoja ja -kursseja, majoituksia ruokailuineen, kokouspaketteja, saunailtoja ym.

Kalastusmatkan jälkeen opas käsittelee saaliin asiakkaille. Saaliskiintiöinä 2 kuhaa, 2 haukea ja 5 ahventa per asiakas. Lohikalojen osalta noudatetaan kalastuskohteiden erityissääntöjä. Suuret kalayksilöt pyrimme päästämään punnituksen ja valokuvauksen jälkeen aina takaisin kasvamaan.


JIGIKALASTUSTA

Veneessä nykyaikaiset varusteet kuhan ja ahvenen jigaukseen. Myös pystyjigausvälineet keulakaikuineen ym. tarjolla asiakkaille. Retken kesto 4 tai 7 tuntia.


HAUEN HEITTOKALASTUSTA

Jämerillä avokelavälineillä kalastetaan rannikkomme suurimpia petoja veneestä käsin. Myös jerkkikalastusta ja isoja kalajigejä, shadeja, opetellaan käyttämään. Retken kesto 4 tai 7 tuntia.


LASTEN EHDOILLA

Yksi aikuinen ja 1-3 alle 12 -vuotiasta lasta pääsevät veneellä merelle jahtaamaan ahvenia, kuhia ja haukia tai järville jahtaamaan lohikaloja. Yli 8-vuotiaille mahdollisuus retkeen myös ilman huoltajaa. Retki toteutetaan lapsen/lasten innokkuuden mukaan. Retken kesto Max. 4 tuntia.


SUURTA JA PIENTÄ

Tällä retkellä kalastetaan veneestä keveillä välineillä kuhia ja ahvenia sekä raskaammilla välineillä haukia. Retken kesto 4 tai 7 tuntia.


KALASTUSTA JA GOURMET -RUOKAA

Kalastetaan asiakkaan haluamalla tyylillä ja nautitaan retken puolivälissä ammattikokin rantakeittiössä loihtima Gourmet -ateria lähivesiltä pyydetystä kalasta. Kalastus Teijon merialueella veneestä tai järvissä rannalta ja retken kesto 4 tai 7 tuntia.


HAUEN TALVINEN TÄKYONGINTA

Kantavien jäiden saavuttua päästään jahtaamaan Teijon merialueen haukia todella jännittävällä täkyonginnalla. Täkyonginnalla saadaan usein suuria haukia ja toisinaan myös isoja ahvenia. Kalapaikoille kuljetaan hydrokopterilla. Retki soveltuu 1-6 asiakkaalle. Retken kesto 4 tai 7 tuntia.


LOHIKALOJEN LAMPIKALASTUSTA

Kesä tai talvi, niin Teijon Lohenrenkaalla ja Teijon kansallispuiston Matildanjärvellä on mahdollista jahdata kirjolohia, siikoja ja taimenia. Avovesiaikaan kalastetaan keveillä virvelivälineillä ja jään peittäessä järvet pilkkimällä. Myös ootto-onginta ja soutu-uistelu mahdollista niistä kiinnostuneille. Retki soveltuu 1-6 asiakkaalle. Retken kesto 4 tai 7 tuntia.

Etkö löytänyt mieleistä pakettia retkistämme? Ole yhteydessä meihin, niin rakennetaan yhdessä juuri sinulle sopiva paketti.

Kalusto


Opasveneenä kuuden hengen Bayliner CC6 heittopenkein, kiertovesisumpuin ym. varustettuna


Hydrokopterina Suomessa tehty KELIRIKKO 420


Pääkaikuluotaimena Humminbird Helix 10" MEGA ja apuluotaimina Humminbird Helix 5"


Keulasähkömoottorina satelliittipaikannuksella varustettu Minn Kota Terrova i-pilot

Hinnasto

Retkien hinnat vaihtelevat asiakasmäärän, retken keston ja mahdollisten tarjoilujen mukaan. Perushinnat meriretkille per henkilö ovat:

Lohikalojen lampikalastusreissu neljän tunnin mittaisena maksaa 1-3 hengelle yhteensä 250€ ja 4-5 hengelle yhteensä 300€.

"Lasten ehdoilla" -kalastusmatkan hinta on alkaen 250€.

Kalastusta ja Gourmet -ruokaa matkan lisähinta on 38€ per henkilö, minimilaskutus 100€.

Yllämainitut hinnat sisältävät 10% arvonlisäveron.

Valtion kalastonhoitomaksu 18-64 -vuotiaille ei sisälly retkien hintaan, mutta opas hankkii ne tarvittaessa ja laskuttaa ne asiakkailta.

Yhteistyökumppaneideni avulla pystyn toteuttamaan kalastusmatkoja majoituksineen myös isommille porukoille. Tarjous näistä annetaan sähköpostitse.

Galleria

Täältä löydät kuvia kalastusretkistä ja saaliista.

Yhteydenotto

Tarjouspyynnöt ja muut tiedustelut

puh: 040-579 0179 tai sähköpostitse: info(ät)kalatovi.fi