Kalastajanvaimonkorut

Kala-ToVilla hyödynnetään kaloista tulevat sivutuotteet ja niistä tehdään koruja.

Koruja valmistaa Henna Kyyrä. Korut ovat valmistettu alusta asti käsityönä, suurella intohimolla ja raaka-aineita kunnioittaen. Korujen pääraaka-aineina ovat Kala-ToVin kalastamien ja käsittelemien kalojen nahkoja, eviä ja ruotoja. Kalat ovat kalastettu vastuullisesti Teijon merialueelta. Kalojen käsittely, sekä korujen teko alusta loppuun saakka aina pakkaamiseen ja markkinointiin tapahtuu Salon Perttelissä. Jokainen koru on oma uniikki-yksilönsä, jopa korvakoruparin yksiköt voivat erota toisistaan. Kahta identtistä korua ei tule mallistossa vastaan, johtuen esimerkiksi kalojen värityksestä tai ruotojen ja suomujen mallista.

Korujen raaka-aineet

Korujen raaka-aineena käytetään kaloja, mitä Ahti Kala-ToVille merestä suo. Yleisimmät kalat, joita koruissa käytetään ovat ahven, hauki ja kuha. Evät ja kalannahat ovat kuivatettuja ja lakattuja, lopputuloksesta tulee kiiltäviä ja kovapintaisia. Lakka on ominaisuuksiltaan hieman joustavaa, mutta silti niitä suositellaan käsiteltävän varoen. Korut eivät kestä tahallista taivuttamista ja kaltoin kohtelua. Huomaa, että myös kalannahka kuivataan ja lakataan, sitä ei ole siis parkittu.

Korujen tilaus

Koruista on tällä hetkellä olemassa Kalastajanvaimon facebook-sivuilla "Kauppa" -osiossa mallisto. Koruja voi ostaa samalla tavalla kuin meidän kaloja (ennakkoon sopimalla) suoraan kotoamme Perttelistä, tai toimitamme omien menojemme mukaan Salon seudulle. Koruja voi ostaa myös messuilta/markkinoilta, joissa olemme mukana eri juhlakausien aikana. Koruja voi tilata myös postin välityksellä. Korujen hintaan siinä tapauksessa lisätään postituskulut, jotka ovat alkaen 5€/lähetys.

Tilaukset tehdään (ainakin tässä alkuvaiheessa) joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Koruja ostettaessa otettava huomioon

Korutilausta tehtäessä kuvissa olevien ”mallikorujen” perusteella, pitää ottaa huomioon, että ne ovat suuntaa-antavia ja värit ja muodot saattavat vaihdella melko paljonkin. Tämä tulee ottaa huomioon esimerkiksi siinä kohtaa, kun koruja tilataan postin kautta, eikä ostettua yksilöä näe.